Pemimpin Masa Depan~

Like It Although U Hate Me~

Monday, 2 May 2011

Laman Facebook Oh! Media Kena Hack ??

OH! MEDIA FANPAGE KENA HACK???? 

~Pada pukul 5 pagi lebih  , 5 lebih pagi erkk senang cite pukul 5.30pagi tadi , dunia cyber digemparkan oleh oh! media kerana telah di hack oleh seorang hacker~ (memang la hacker yg hack xkan la mekanik = = )

~Aku mula-mula x percaya ingatkan saje Ohmedia nak buat suprise~~~~ Tapi lepastu satu persatu bukti si hacker tunjuk yg die bukan main-main~ 

~Gambar menunjukkan post pertama dari hacker.... 


 kalau korang x jelas ape yg die tulis ... actually die tulis "THIS PAGE n ALL OHMEDIA SUB INCLUDING JUSTKHAI HAS BEEN HACKED BY CYBERBLACKOPS. BHAHAHA... aku suka aku suka ^_^ "
(pro die nih , pagi2 da buat kecoh.. haha ! ) 

~Perasan x gambar default Ohmedia bertukar?? Tu sume sebab "pengomen" mencabar hacker supaya buktikan dia hack , so die tukar la default picture.. haha ! 

~Post hacker ke-dua ialah memerli dan mengutuk founder Oh! Media , x tau la nape hacker ni geram sgt ngan dorang... Maybe coz x dpt baju free .. hahaha ! Ce tengok Ce tengok~ 

post ke-dua ni die tulis "KHAIRULNIZAM B ABU HASSAN...SEORANG YANG PENAKUT. CAKAP BESAR TAPI SEMUA GAMBAR SENSOR...ape da....noob...sape setuju sila angkat tangan mcm saya...~"
(like je aku mampu, angkat tangan confirm ko x nampak)

~Lepas post ni dia ade tukar kat about Ohmedia... Die tukar "Dihacked oleh CYBERBLACKOPS"



~Post ke-tiga si hacker saje memanaskan keadaaan dengan menge"share" profile si khai atau lebih glamor , JUSTKHAI~~

Ni pulak die tulis "OK SAPA NAK TGOK MUKA AKU? MAIH DTG PROFILE AKU YANG HENSEMMM ^^" 

~Post terakhir ialah post si hacker untuk para-para pengomen yg "mengejek" si hacker~
Hacker berkata ~"ADA ORG CKP, "APA PUNYA BANGSA HACK SAMA BANGSA" .....HAHA...SELAMA INI OHMEDIA SUKA BUAT ISU PASAL BANGSA,POLITIK KORANG X KISAH???" 

Yang ni pulak bukti dari Twitter~



~Dalam kul 7pagi , semuanya kembali kepada asal , maybe founder oh!media baru tersedar about dis... 


"oh!media kate ini salah satu cara die nak cari haters oh!media... Tapi x tau la kebenarannye ^_^ 


(bukan nak mengaibkan atau menfitnah mane-mane pihak.... Aku just post ape yg berlaku depan mata aku ... Kalau betul Oh!media saje-saje buat mcm kena hack , "ni untuk sape-sape yg x dpt tgk "live"..... Ok all ^_^ JIMBET !!! 

26 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. ^_^ huhuhu selamat aku cekap. haha ! benda ni berlaku x sampai 1 jam.... memang susah la cari sumber...

    ReplyDelete
  3. oh!media tu apa? *ignorant brat*

    ReplyDelete
  4. haha. blog die pon kene hack jugak td pg/

    ReplyDelete
  5. terbaik bro...ko ke yang hack wei?

    ReplyDelete
  6. oh media tu ape sebenarnye? ade kaitan dengan wartawan malaysia?

    ReplyDelete
  7. oh! media actually blog yg terkenal... fanpage facebook die pun popular gak~ try search at fb "oh! media"

    ReplyDelete
  8. @arif ~ mane ade aku hack... aku jst prihatin.. hahah
    @yul~aku tau.. skrang blog die da okay...

    ReplyDelete
  9. wow...... baru aku tawu khai x ensem pon....
    ptt la xpernah tunjuk muke wakakakakaa.....

    alaaa... hack la lg.... hack la wakakaa.a...

    ReplyDelete
  10. wakakakakaka aku suka! menyampah giler dgn sikap dorg tu.. haha nak baca pasal dorg ni, ada dekat blog aku.. hehe

    ReplyDelete
  11. @fathiah~ hahaha xatau la die hack lagi ke x...
    @haz~ nice

    ReplyDelete
  12. x paham la,,kisah ape nih??

    ReplyDelete
  13. susah nak terangkan~ sebab benda nye berlaku sekejap je...

    ReplyDelete
  14. KEPADA PENULIS BLOG INI.
    INI DH KES POLIS. TOLONG DELETE.. JGN MASUK CAMPUR DLM MASALAH NI. SAYA BERI ANDA TEMPUH DAN BUKTIKAN YANG POST INI TELAH DIPADAM SEBELUM DAKWAAN KE ATAS ANDA DITERUSKAN.

    ANDA YANG BERADA DI PAGE INI JUGA AKAN DIKIRA SEBAGAI SAKSI KES ~ANCAMAN/SERANGAN TERHADAP INDIVIDU.
    MENGAIBKAN, MEMFITNAH DAN MENJATUHKAN MARUAH INDIVIDU.SEGALA PERBUALAN DI SINI AKAN DIREKODKAN. LAPORAN POLIS DAN CYBER SECURITYS AKTA JENAYAH CYBER AKAN DIGUNAKAN.

    SEKIRANYA TIDAK DIPADAMKAN DALAM TEMPOH 24JAM, POLIS REPORT AKAN DISERAHKAN KEPADA ADMIN BLOG INI. JUGA DIBAWAH AKTA JENAYAH CYBER.

    INI DH KES POLIS. TOLONG DELETE.. JGN MASUK DLM MASALAH NI

    AKHIR SEKALI, JGN ATTACK INVIDUAL..BUKAN KHAI SEORG DLM OHMEDIA NETWORK!

    SISI AZIE
    CO FOUNDER
    OHMEDIA

    ReplyDelete
  15. kata saje trolled org sbb nak cari sape2 haters. pastu nape nak wat report polis gak? so mmg ko kene hack la kan? ko kene sdar nape oh media tu kene hack. bukan org dengki ke ape sbb dalam krew korang tu (ntah la sape yg emo khai ke sape ke) asik nok provoke org ja. ngan hal politik la even pasal apple - pc pon nak provoke2 lagi. dulu web just khai kene hack korang xingt sbb ape? sbb just khai da racist lan c perkauman kelantan hanya sbb bola? skang ni oh media kene hack sbb suka ngt merapu2 pastu provoke2 org sana sini.

    patut nya ko founder da sedar benda ni ptt take action la. jgn duk asik salah kan org pastu bila terkena mula la sibuk nak mereport kat polis jer. polis byk lagi keje nak wat bukan nak sibuk pasal sampah2 mcm ni.

    tolong la sedar skit yg attitude korang tu tlg jaga dey. sendri mau ingt la nape ramai haters sekeliling ko tu. klau still xsedar2 lagi xth la den nak kata apo. jgn jadi mcm web scukz korang dulu skang da jadi kenangan

    ReplyDelete
  16. No Further Objection. Cuma memberitahu Kes ni dh jadi kes polis. Cuma tak mahu blog ini terlibat semasa penyiasatan dijalankan. Terpulang. Sisi cuma memberitahu kepada penulis blog ini. Jangan buat serangan individu. Tiada kena mengena . Scukz itu digantikan dengan ohmedia Network kini. Jangan bercakap jika tidak tahu details..

    Thank you

    ReplyDelete
  17. maaf entry ni xkan didelete... cume di edit.... skrang xde lagi mengaibkan orang or menfitnah ... jst bukti yg ade dan saya hanya memberitahu ape yg benar... saya akan terima kalau ade laporan polis dibuat... maaf ^_^

    ReplyDelete
  18. Hormati keputusan King of Panda. Memang professional. Sisi akan print screen pos terbaru anda.

    Yes jangan sampai ada yang keterlaluan menghina, mengaibkan lebih2 lagi memfitnah dan mengungut seperti webpage yg satu itu.

    Asalnya bertanya kepada seorang kenalan rapat berkenaan kes ini yang ditulis di salah sebuah webpage (bukan mynamepanda). Tetapi diambil serius oleh kenalan berkenaan yang merupakan anggota khas untuk kes begini dan cyber securitys Akta Jenayah Cbyer.

    Jadi sekarang sisi cuma memberitahu.. blog ini mungkin akan diselidik juga jika penyiasatan dijalankan. Anyway founder sudah memberitahu tidak mahukes ini diteruskan kerana semua pun bagi beliau adalah kawan-kawan seperjuangan beliau. Jadi kita tunggu dan lihat

    Maaf ya king of Pandan. Serangan individu susah sikit lah kan..
    Jangan attack Individual...
    Walaupun founder tak mahu kes ini dipebesarkan kerana semua pun baginya adalah rakan-rakan seperjuangan tapi bagi pihak sisi hak individu perlu dipertahankan.

    Sisi minta maaf secara terbuka kepada penulis dan semua komentar di atas ini jika segala perbualan/penulisan anda akan diambil kira.
    MAAF.. BUKAN KHAI SEORG DLM OHMEDIA NETWORK! SO ADMIN ANDA 100%
    Faham kan..? Maaf ya.

    Anyway sisi tidak berselindung di sebalik nama samaran di sini. Boleh hubungi sisi di id yang dinyatakan.

    ReplyDelete
  19. @sisi~ King of Panda... not King Of Pandan = =

    ReplyDelete
  20. jangan takut.. selagi aku ada.. usah risau~ :)

    ReplyDelete
  21. apa nie....cam pa G...tapi baru aq tau pages khai kena hack kelakar lah.....pe pun agak mantap....

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete